Lektion 17/Kurs D: Svårt för invandrare att få jobb i Sverige/ Luyện đọc hiểu tiếng Thụy Điển- SFI D

1.Läsförståelse/ Đọc hiểu: Svårt för invandrare att få jobb i Sverige

Signaturen ” En arbetssökande” skriver en insändare.

För många invandrare kan det vara svårt att hitta ett bra jobb. Statistiken visar att arbetslösheten bland människor med utländsk bakgrund är högre än för infödda svenskar. Man ser också att invandrare med högskoleutbildning sällan får en anställning som motsvarar deras kompetens. Det kan till exempel hända att en framgångsrik läkare från Mellanöstern jobbar som taxichaufför eller att en skicklig arkitekt från Asien blir anställd på ett lager.

Arbetslösheten i Sverige är hög bland annat för att arbetsgivarna är så krävande. De kräver ofta att arbetssökanden är både erfaren och ambitiös. Problemet är att kraven ibland är omöjliga att leva upp till. Hur ska en oerfaren person få möjlighet är så starkt? Arbetsgivare kan också gå miste om en ambitiös och duktig person om de bara stirrar sig blinda på erfarenhetskravet.

Självklart vill arbetsgivaren att arbetet blir väl utfört. för att företaget ska nå goda resultat och gå med vinst. Men det är också viktigt att nyanställda invandrare blir väl introducerade i avgörande nyckeln till invandrarnas integration i det svenska samhället. Och ambitionen att integrera invandrare i samhället kan inte bli verklighet om arbetsgivarna stänger dörren för dem. Däremot kan detta uppnås om man tar vara på den arbetskraft som redan finns i Sverige. Det finns många kompetenta personer som är redo för arbetsmarknaden, men som inte blir erbjudna något arbete där de kan visa sin förmåga och erfarenhet.

Många invandrare anses tyvärr inkompetenta på grund av bristande språkkunskaper i svenska. Man ser deras brister i stället för deras potential. Andra blir inte ens kallade till intervju på grund av ett ovanligt eller främmande namn. Detta är förstås en diskriminerande handling som absolut inte borde tillåtas eller ens förekomma.

Ordlistan gäller texten ” Svårt för invandrare att få jobb i Sverige”. Du reder ut ordklass, uttal och betydelse. Lexin och glosbe är den bästa hemsidan för dig att översätta nya svenska ord.

Dưới đây là danh sách từ trong đoạn ” Svårt för invandrare att få jobb i Sverige”. Bạn tìm ra loại từ, cách phát âm, nghĩa của từ. Lexin và Glosbe là trang wed tốt nhất để bạn dịch từ mới tiếng Thụy Điển.

Link lexin

Glosbe

Svenska Ordklass Uttal Vietmesiska
utländsk
en anställning
att motsvara
en kompetens
framgångsrik
skicklig
anställd
ett lager
krävande
att kräva
erfaren
ett krav
att gå miste om
att stirra sig blind på
självklart
att gå med vinst
uppnå
att ta vara på
en arbetskraft
erbjuden
en förmåga
på grund av
en brist
inte ens
att tillåta

2.Uppgift 1: Svara på frågorna.

  1. På vilket sätt är högutbildade invandrare ibland överkvalificerade för de jobb de får i Sverige?
  2. Vilka krav stället arbetsgivare ofta på dem som söker arbete?
  3. Varför är det ibland svårt för invandrare att hitta en anställning i Sverige?
  4. Hur kan invandrare integreras i det svenska samhället?
  5. Vilka svårigheter kan invandrare möta när de försöket hitta ett jobb?

Träna med film (referenskälla) / luyện tập với video tại đây ( Nguồn tham khảo) 

 

Lycka till ☺ och kom ihåg att du kan skriva till oss på hemsidan eller mejla till svafv2022@gmail.com

Chúc bạn may mắn, hãy nhớ rằng bạn có thể viết email cho chúng tôi trên trang wed hoặc gửi email đến svafv2022@gmail.com

Vänligen registrera dig som medlem för att få för att få vår senaste information så snart som möjligt.

Vui lòng đăng ký thành viên để nhận được thông tin mới nhất của chúng tôi sớm nhất có thể.

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *