Luyện viết tiếng Thụy Điển kurs D – Chủ đề “INSÄNDARE – Barn och teknik”

Barn och teknik

Allt fler barn sitter hemma och leker med sina mobiler och datorer istället för att vara utomhus och leka eller sporta. Åsikterna kring detta går isär. En del tycker att barn borde röra mer på sig, umgås med andra och ha roligt utomhus. Andra menar på att barnen visst är sociala – de umgås bara på ett annat sätt. De menar på att om barnen har roligt så är det okej. Signaturen Orolig morfar har skrivit en insändare till den lokala tidningen.

Vad ska det bli av dagens barn?

Jag tycker det är hemskt att se hur dagens barn inte längre får vara barn. Dygnet runt sitter de vid sina dumburkar. Man ser aldrig några barn utomhus längre. Jag tror detta kommer leda till mycket problem i framtiden. Generellt är jag inte emot teknik, bara till barn.

Till att börja med så lär sig barnen inte hur man för sig i sociala sammanhang. Det kommer att begränsa deras möjligheter i framtiden och göra dem mer ensamma.

I och med att dagens barn för det mesta sitter klistrade framför en TV/dator/Ipad så rör de sig väldigt lite. Det gör att de får mindre utvecklade muskler jämfört med tidigare generationers barn. Detta kommer leda till hälsoproblem senare i livet.

Dessutom tror jag inte att de blir lika kreativa som vuxna. Att ständigt sitta framför en skärm gör att barnen alltid är stimulerade. Den ständiga stimulansen gör att barnen aldrig behöver komma på något nytt för att undgå tristess. När jag var barn hade vi tråkigt då och då, vilket ledde till att vi lärde oss hitta på nya lekar för att ha roligt. Dagens barn går miste om denna uppfinningsrikedom.

Så föräldrar, kasta ut datorerna och era Ipads! Det är för barnens bästa!

/Orolig morfar

Skriv en egen insändare. Försök övertyga andra läsare om din åsikt i frågan. Använd en passande rubrik och avsluta med en slutsats eller uppmaning. Använd en lämplig signatur.

  • Presentera din åsikt. Håller du med Orolig morfar eller inte? Om du argumenterar emot Orolig morfar – är det något av hans argument som du inte håller med om? Bemöt i så fall det argumentet.
  • Argumentera för din egen åsikt.

Träna med film (referenskälla) / luyện tập với video tại đây ( Nguồn tham khảo) 

Lycka till ☺ och kom ihåg att du kan skriva till oss på hemsidan eller mejla till svafv2022@gmail.com

Chúc bạn may mắn, hãy nhớ rằng bạn có thể viết email cho chúng tôi trên trang wed hoặc gửi email đến svafv2022@gmail.com

Vänligen registrera dig som medlem för att få för att få vår senaste information så snart som möjligt.

Vui lòng đăng ký thành viên để nhận được thông tin mới nhất của chúng tôi sớm nhất có thể.

 

 

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *